В Україні внаслідок атак рф 116 споруд духовного значення зазнали руйнувань. ВІДЕО

08 травня 2022 0
Яніна Климань
З 24 лютого російські окупанти зруйнували щонайменше 116 споруд духовного значення.





З 24 лютого зазнали руйнувань уже щонайменше 116 споруд духовного значення (не враховуючи прилеглих будівель) у щонайменше тринадцяти областях України: Київській, Дніпропетровській, Донецькій, Житомирській, Запорізькій, Луганській, Львівській, Миколаївській, Одеській, Сумській, Харківській, Херсонській та Чернігівській. Про це повідомили у Державній службі України з етнополітики та свободи совісті.

Переважна більшість із них (91 зі 116) ‒ православні храми. Руйнувань зазнали також мечеті, синагоги, католицькі та протестантські церкви, релігійні освітні заклади та важливі адміністративні будівлі релігійних організацій.


Найбільше зруйнованих об’єктів виявили в Донецькій, Київській і Харківській областях (щонайменше 20 у кожній з них). Про це повідомили у пресслужбі Міністерстві культури та інформаційної політики України.

Інформацію, зокрема світлини, про ушкодження культових споруд та інші наслідки вторгнення РФ до України для релігійних спільнот просять надсилати на [email protected]. Контактний номер: +380 97 705 38 57.

Переглянути зафіксовані воєнні злочини на цьому ресурсі можна тут.

Карта з об'єктами https://cutt.ly/FS8KpIw.