Судитимуть працівників садочка через недбалість, яка призвела до загибелі дитини й травмування – іншої

18 жовтня 2024 0
Яніна Климань
У Кременчуці на дітей впало дерево, внаслідок цього чотирирічна дівчинка загинула, п'ятирічний хлопчик зазнав поранення. Через це трьох колишніх службових осіб садочка будуть судити.

Колишнім трьом службовим особам одного з дошкільних навчальних закладів Кременчуцької міської ради повідомлено про підозри. Про це повідомили у Полтавській обласній прокуратурі.

Їм інкримінують неналежне виконання службових обов’язків щодо охорони життя та здоров’я неповнолітніх, що спричинило смерть неповнолітнього та інші тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 137 Кримінального кодексу України).

У зв’язку з перебуванням однієї із жінок за межами України про підозру їй повідомили заочно.

Внаслідок недбалого ставлення до виконання своїх службових обов’язків у дошкільному навчальному закладі загинула 4-річна дівчинка та отримав поранення середнього ступеня тяжкості 5-річний хлопчик.

Подія трапилася у жовтні 2021 року. Коли діти збирали іграшки на ігровому майданчику, сильний порив вітру відломив частину стовбура дерева, яка впала на малолітніх.   

За інформацією Полтавського обласного центру з гідрометеорології  погодні умови в денні години того дня характеризувалися як небезпечне метеорологічне явище.

Судовими експертизами з дослідження об’єктів рослинного походження встановили, що дерево, яке росло на території ігрового майданчика, мало 80%  біологічних ушкоджень.

Відповідно до висновку комісійної судової інженерно-технічної експертизи безпеки життєдіяльності причиною настання нещасного випадку з малолітніми була наявність на території дитячого закладу дерева, що представляло небезпеку для дітей.

Фото: Полтавська обласна прокуратура