У Полтаві судитимуть міського голову Олександра Мамая

02 січня 2023 0
Дар'я Жученя
У Полтаві відбудеться суд над мером міста: у випадку, якщо Олександра Мамая візьмуть під варту, його обов’язки виконуватиме Андрій Карпов.

3 січня відбудеться засідання Октябрського районного суду Полтави, на якому можуть обрати міру запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою, домашнього арешту, або особистого зобов’язання щодо міського голови Полтави Олександра Мамая. Про це повідомляє інтернет-видання "Полтавщина".

Нагадаємо, що 29 грудня Працівники Служби Безпеки України повідомили міському голові про підозру у несанкціонованому поширенні інформації про розміщення підрозділів Збройних сил України, вчиненому в умовах воєнного стану (ст. 114-2 Кримінального кодексу України).

Слідчі органи Полтавщини також перевіряють причетність міського голови до зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

Суд може тимчасово відсторонити Олександра Мамая від виконання обов’язків міського голови.

У випадку, якщо суд вирішить взяти мера під варту або призначити йому домашній арешт, його обов’язки виконуватиме секретар Полтавської міської ради Андрій Карпов від партії "Європейська Солідарність".