Меру Полтави Олександру Мамаю можуть вручити ще дві підозри

29 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
Міського голову Полтави Олександра Мамая підозрюють у поширенні інформації про розміщення Збройних сил України. Наразі перевіряють причетність мера до ще двох правопорушень.

29 грудня керівник Полтавської обласної прокуратури Антон Столітній на брифінгові розповів про те, що окрім підозри за ч. 2 ст. 114-2 (Несанкціоноване поширення інформації про розміщення Збройних Сил України, вчинене в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України, слідство перевіряє можливу причетність мера Полтави Олександра Мамая до злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. Про це повідомляє інтернет-видання "Полтавщина".

Санкція статті, за якою інкримінують поширення інформації про формування у Полтаві нової військової частини та вказання адреси штабу, передбачає покарання у виді позбавлення волі на термін від 5 до 8 років.

Окрім того, перевіряють причетність Мамая до вчинення інших злочинів проти миру, безпеки людства та міжнародного правопорядку. Наразі триває слідство. Подробиці прокуратура повідомить вже наступного року.

Слідчі органи Полтавщини перевіряють причетність міського голови до зловживання службовим становищем (ч. 2 ст. 364 Кримінального кодексу України).

За інформацією слідства, керівник комунальної організації, за попередньою змовою з бухгалтером вносили неправдиві відомості до табелів обліку робочого часу двох працівниць. Жінки отримували реальну зарплату, але фактично не працювали в цій організації та виконували роботу хатніх працівниць. Наразі двом посадовицям цієї організації та двом хатнім працівницям вручили підозри.