Жителів Полтавщини попереджають про новий вид паливного шахрайства

08 липня 2022 0
Олександра Іоффе
Злочинці торгують неіснуючими дровами і одразу після отримання передплати зникають.


На Полтавщині зафіксували новий вид шахрайства – продаж неіснуючих дров нібито у зв’язку з закриттям лісгоспу. Про це повідомили у Полтавському обласному управлінні лісового та мисливського господарства.
Встановлена особа-шахрай здійснювала продаж дров, за які відповідно до умов угоди отримувала передоплату. Але продану деревину покупцеві так і не поставили.
Фахівці управління наголосили, що наразі усі державні лісгоспи на території області діючі та не перебувають у стані припинення. А зазначені породи деревини у публікаціях – граб та бук не є типовими для заготівлі дров у даному регіоні, а цінова політика не відповідає державній.
Нагадаємо, що реалізація паливних дров, яку здійснюють державні лісогосподарські підприємства, відбувається за чіткою процедурою:
1. Слід звернутися до контори лісгоспу або лісництва та написати заяву, у який вказати обсяг. До заяви необхідно додати копію паспорта та ідентифікаційного коду.
2. Отримати рахунок на оплату, де вказані всі реквізити підприємства (юридичної особи), з найменуванням продукції, об’ємів, ціни та суми.
3. Здійснити оплату можна через термінал у лісництві або у будь-якому відділенні банку, чи за допомогою онлайн-банкінгу.
4. Після оплати звернутися з квитанцією про оплату повторно у лісництво для відвантаження паливної деревини.