На Полтавщині попрощалися із добровольцями Іваном Романенком та Олексієм Педоричем

08 жовтня 2022 0
Яніна Климань
У Миргородській громаді провели в останню путь воїнів, які служили у бригаді імені Чорних Запорожців.

7 жовтня у Миргородській громаді попрощалася із воїнами Іваном Романенком та Олексієм Педоричем. Про це повідомили у Миргородській міській раді.

З перших днів повномасштабного вторгнення росії в Україну, добровольцями пішли захищати країну. Вони разом служили та загинули в один день на Сході України.

Поховали воїнів з військовими почестями на Гаркушинському кладовищі.

Олексій Вікторович Педорич народився 29 грудня 1985 року в селі Гаркушинці. Тут Олексій закінчив школу. Здобув професію столяра в Миргородському ПТУ №44. Створив сім'ю. Працював зварювальником на ТОВ "Трінгер", а потім на заводі "Опілля" у місті Тернопіль.

З 5 березня проходив службу в роті охорони Миргородського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. А з 27 червня служив у 72-ій окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців. Старший солдат Олексій Педорич у складі мінометної батареї механізованого батальйону ніс службу на Сході України. 2 жовтня загинув від отриманих поранень, несумісних з життям, в результаті обстрілу позицій підрозділу.

У Олексія залишилася дружина та донечка.

Іван Васильович Романенко народився 10 грудня 1975 року в селі Бориси Глобинського району. Навчався у тамтешній школі. Потім опанував мирну професію зварювальника в Кременчуцькому ПТУ №7. Після повернення з армії працював в сільськогосподарському підприємстві водієм вантажівки, комбайнером. У 1999 році одружився. У шлюбі народилося двоє дітей. У 2013 році сім'я переїхала у село Гаркушинці. Працював на м'ясокомбінаті, в ритуальному агентстві. До війни - у службі таксі.

З березня проходив службу в роті охорони Миргородського районного Територіального центру комплектування та соціальної підтримки. А з 27 червня служив у 72-ій окремій механізованій бригаді імені Чорних Запорожців.Солдат Іван Романенко проходив службу у складі мінометної батареї механізованого батальйону. 2 жовтня у результаті обстрілу позицій підрозділу наших бійців, загинув від отриманих поранень, несумісних з життям.

У чоловіка залишилися дружина, донька та син.