Кременчуцькі школярі на олімпіаді в Росії: журналіста, який написав про це статтю, зобов'язали спростувати інформацію

25 лютого 2021 0
В Апеляційному суді Полтави розглянули справу журналіста кременчуцької газети, який написав скандальну статтю. В якій йдеться про місцевого викладача, який організував поїздку для дітей у Росію. За рішенням суду, журналіст має написати спростування.

В Апеляційному суді Полтави розглянули справу журналіста кременчуцької газети "Програма плюс", який влітку 2019 року написав статтю про місцевого викладача. Останній організував поїздку для учнів кременчуцького ліцею на олімпіаду з хімії в Санкт-Петербург. 

"У своєму коментарі я пишу про те, чи можемо брати участь в таких справах чи ні, у той час, коли в нас загинуло стільки кременчуківців. Сам Сергій Джавахішвілі не їхав з ними, але він організовував цю поїздку", – повідомив журналіст Олександр Курилов.

Як стверджує викладач хімії, журналіст нібито образив честь і гідність дітей та самого педагога.

"Ми чуємо одну маніпуляцію станом на цю подію, які відбуваються зараз в Україні. На жаль, на одні терези кладуть життя людей та життя людей, які не мають відношення щодо розвитку нашого майбутнього", – сказав викладач з хімії Сергій Джавахішвілі.

Претензії викладач також висунув й до частини тексту, в якому написано наступне: "мова про те, що жоден учасник хімічної олімпіади з нашого міста не переміг. Перемога дісталася представникам Росії".

"Це просто міркування журналіста, стосовно того, що не може бути абсолютної перемоги дітей, які беруть участь в олімпіаді на ворожій території. Навіть, якби вони всі отримали призові місця, то для України це однаково програш", – розповів адвокат журналіста Олег Бублик.

Після пояснень опонентів, суд оголосив дебати.

"Місто не виграло з цієї справи нічого, ми лише вляпалися у великий скандал і більше нічого не було", – додав журналіст Олександр Курило.

"Спробували б Ви стати на місце дітей й щось виграти в цьому житті. Можете тільки виливати бруд на плечі та голову дітей, батьків та вчителів", – відповів викладач з хімії Сергій Джавахішвілі.

За рішенням суду, журналіст Олександр Курилов має написати спростування та викласти її на сайт газети "Програма Плюс".

Анастасія Гонтаренко, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення