Жителя Полтавщини притягнули до адмінвідповідальності за жорстоке поводження із собакою

13 грудня 2021 0
Яніна Климань
У Карлівській громаді 53-річний чоловік морив голодом свого собаку та тримав його в неналежних умовах. За це місцевого притягнули до адмінвідповідальності.

4 грудня до відділу №3 (м. Карлівка) Полтавського районного управління поліції надійшло звернення від голови організації "Карлівка Допомога Безпритульним Тваринам" про жорстоке поводження з твариною.

Представник організації повідомив, що 53-річний житель одного із сіл Карлівської громади морить собаку голодом. Також волонтери зазначили, що господар тримає собаку без нашийника на ланцюгу, внаслідок цього на шиї тварини з’явилися поранення.

 Поліціянти які прибули на місце події, обстежили умови тримання собаки та з’ясували, що тварина дійсно потребує відповідного догляду та лікування.Про це повідомили у пресслужбі Головного управління Національної поліції Полтавщини.

Під час спілкування з поліціянтом господар погодився добровільно віддати собаку до притулку для надання їй допомоги. Наразі тварині надається необхідне лікування.

За цим фактом відносно чоловіка склали адміністративний протокол за ч. 1 ст. 89 (Жорстоке поводження з тваринами) Кодексу України про адміністративні правопорушення.