Представники влади України зустрілися з главами конфесій: основне із зустрічі

13 квітня 2023 0
Голова Верховної Ради України зустрівся з представниками релігій: вони обговорили подальшу співпрацю.

11 квітня відбулася зустріч Голови Верховної Ради України Руслана Стефанчука з Всеукраїнською Радою Церков і релігійних організацій (ВРЦіРО). Під час зустрічі вони обговорили питання державно-церковних відносин у контексті російсько-української війни. Про це повідомили у ВРЦіРО.

Члени ВРЦіРО заявили, що в Україні неприпустима діяльність організацій, в тому числі й релігійних, керівництво та центри яких знаходяться на території росії. Також лунали заяви про невідворотність покарань для всіх осіб, причетних до сприяння ворогу та державної зради, незалежно від того, до якої конфесії й церкви вони належать. А також про те, що представники всіх релігій повинні бути рівними перед законом.

Представники церков повідомили, що у питаннях Національного заповідника "Києво-Печерська Лавра" держава насамперед захищає інтереси України та українського народу. Лавра повинна працювати, як православний монастир, який відкритий для українських вірян.

ВРЦіРО вважає, що під час повномасштабної війни, яку розпочала росія, в Україні й надалі зберігається високий рівень свободи віросповідання, відсутні переслідування за релігійною ознакою, та продовжують діяти демократичні інститути й процедури.

Представники влади та релігійні представники зазначили важливість подальшого розвитку стосунків між Українською державою та церквами й релігійними організаціями України на засадах партнерства.