268 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 18 листопада

18 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровщини, Миколаївщини, Харківської та Запорізької області, втрати ворога: головне станом на ранок 18 листопада.


У ніч із 17 на 18 листопада росіяни випустили понад 40 снарядів на Нікополь Дніпропетровської області. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

У місті пошкоджень зазнали кілька багатоповерхових та приватних будинків, господарські споруди та лінія електропередач.

17 листопада о 09:45 ворог завдавав ударів з реактивної системи залпового вогню за межами населеного пункту Куцурубської громади Миколаївського району. Про це повідомив голова Миколаївської ОВА Віталій Кім.

17 листопада окупанти завдавали ударів по критичній інфраструктурі Харківської області. В Ізюмському районі є пошкодження обладнання газової промисловості. Під час ліквідації наслідків поранення отримали восьмеро людей - працівники та поліціянти. Усі після обстеження та надання медичної допомоги лікуються амбулаторно. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У селі Кам’янка Ізюмського району на вибуховому пристрої підірвався 60-річний чоловік, отримав вибухову травму. Пораненого госпіталізували.

У зв’язку зі значними втратами особового складу та недостатньою кількістю медичного персоналу в підрозділах окупантів, на тимчасово окупованих територіях Луганської області працівників медзакладів зобов’язали стати на військовий облік для подальшого доукомплектування вакантних посад. Про це повідомив Генштаб Збройних сил України.

Станом на ранок 18 листопада більше ніж 1270 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. 433 дитини загинули та понад 837 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 18 листопада: