У Полтавському районі на одному з підприємств виявили шістьох неоформлених працівників

30 грудня 2020 0
Тетяна Наказненко
На одному з ТОВ у Полтавському районі виявили шістьох неоформлених працівників. Тепер роботодавцю загрожує штраф у розмірі 50 000 грн за кожного робітника.

На одному з товариств з обмеженою відповідальністю у Полтавському районі встановили факт незадекларованої праці. Фахівці Управління Держпраці у Полтавській області під час інспекційного відвідування виявили шістьох працівників, котрі виконували трудові функції без належного оформлення трудових відносин.

Працівників, які виконували будівельні роботи й поточний ремонт сільського будинку культури та здійснювали охорону цього об’єкту, допустили до роботи без укладення з ними трудових договорів.

Таким чином у термін, визначений п. 3 Порядку накладення штрафів за порушення законодавства про працю та зайнятість населення, посадові особи Управління мають розглянути справу про накладання штрафу згідно з абз. 2 ч. 2 ст. 265 (фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору) Кодексу законів про працю України, повідомили на офіційному сайті Управління Держпраці Полтавщини.

Станом на 30 грудня штраф за одного неоформленого працівника становить 50 000 гривень.

фото: yaizakon.com.ua