З чотирьох сітілайтів, які розташовані на майбутній велодоріжці на Соборності, поки що демонтували лише два

08 грудня 2020 0
До 9 грудня на майбутній велодоріжці, що на вулиці Соборності, мають демонтувати чотири сітілайти. В інспекції з контролю за благоустроєм повідомили, що власники бордів зроблять це самостійно. Якщо – ні, то сітілайти знесуть примусово.

На майбутній велодоріжці, що на вулиці Соборності, розташовані чотири сітілайти. Конструкції займають більшу частину доріжки. Тому тепер їх мають демонтувати.


"Щодо облаштування цієї велодоріжки та чи заважають сітілайти, то дійсно так. Згідно із будівельними нормами, сама велочастина має бути ближче до проїзної частини. Велосипедист та пішохід є учасниками дорожнього руху та пішохід немає бути затиснутий між двома транспортними потоками", – повідомив радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури Роман Широких.

Один з власників конструкцій демонтував сітілайт самостійно. Інша конструкція – власність полтавської торгово-промислової палати.

"Швидше за все, завтра зранку демонтуємо. Його мають прибрати. Хто нам допоможе його прибрати? Ми будемо робити це самостійно", – розповів представник компанії, яка володіє сітілайтами Анатолій Крайник.

Приписи на демонтаж конструкцій інспекція з контролю за благоустроєм надала 4 грудня. А демонтувати сітілайти мають до 9 грудня. Якщо власники цього не зроблять, то борди демонтують.

"Ми будемо укладати договір з КАТП і вони за бюджетні кошти будуть їх демонтувати. Однак, наскільки я знаю, вони будуть демонтувати сітілайти самостійно до середи, до завтра", – сказав начальник інспекції з контролю за благоустроєм Антон Тонконог.

Однак, як повідомив радник міського голови з питань розвитку велоінфраструктури, облаштування цієї велодоріжки розпочнеться вже у наступному році.

Анастасія Гонтаренко, Станіслав Авдєєв, PTV Полтавське Телебачення