136 доба російсько-української війни: головні новини станом на 9 липня

09 липня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Луганської та Дніпропетровської областей, запровадження окупантами воєнного стану на окупованих територіях Харківщини та втрати ворога за добу: головне станом на ранок 9 липня.

Російські війська обстріляли Інгулецький район Кривого Рогу, повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. Вдарили з "Градів" по житлових кварталах. Загинула жінка, ще двох людей з осколковими пораненнями госпіталізували. Пошкоджена школа і кілька будинків. Згоріла автівка, що стояла поряд.

В ніч з 8 на 9 липня ворог завдав 9 ракетних ударів та 8 артилерійських обстрілів (3 – мінометні) по Луганщині. Про це повідомив голова ОВА Сергій Гайдай.

8 липня на окупованій частині Харківської області російські загарбники запровадили воєнний стан. Про це повідомляє ТАРС із посиланням на нелегітимну військово-цивільну адміністрацію регіону. Для місцевих також діятиме комендантська година — громадянам заборонено пересуватися вулицями в період із 20:00 до 6:00 за київським часом.

Українські сили за минулу добу завдали двох ударів штурмовиками по скупченню противника в районі Снігурівки на Миколаївщині.Про це повідомляє Оперативне командування "Південь". Всього за добу внаслідок вогневих уражень ворог втратив 194 військових та 42 одиниці техніки.

Станом на ранок 9 липня більше ніж 994 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 347 дітей загинули та понад 647 поранені, повідомили в Офісі Генпрокурора.