У Франції суд відпустив Констянтина Жеваго під заставу

06 січня 2023 0
Яніна Климань
Колишнього нардепа з Полтавщини та мільярдера суд звільнив під заставу 1 мільйон.

Французький суд у місті Шамбері звільнив мільярдера та ексдепутата Костянтина Жеваго під заставу в 1 мільйон євро до слухання справи про його екстрадицію в Україну. Про це повідомляє Reuters.

Згідно з рішенням суду, колишній нардеп із Полтавщини має передати місцевій владі свої два паспорти, тричі на тиждень з’являтися до місцевої поліції та відповідати на судові виклики.

Спочатку суд мав провести слухання щодо екстрадиції  5 січня, але адвокати Жеваго та прокурор заявили, що їм потрібно більше часу для підготовки. Судді погодилися перенести слухання на 19 січня.

Нагадаємо, 27 грудня за запитом Державного бюро розслідувань французькі правоохоронці затримали екснардепа, акціонера банку "Фінанси та Кредит", олігарха з Полтавщини Костянтина Жеваго в одному з готелів елітного курорту Куршевель Французької Республіки. 

Йому повідомили про підозру у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених ч. 3 ст. 27, ч. 5 ст. 191, ч. 3 ст. 209 Кримінального кодексу України. Також про підозри повідомили низці топменеджерів банку. Вони організували механізм розтрати 113 млн доларів США фінансової установи, чим завдали шкоди інтересам держави та вкладників банку.