У Полтавській області мати залишила восьмирічного хлопчика у закритій кімнаті майже на добу

11 вересня 2023 0
Яніна Климань
Жителька Горішніх Плавнів залишила сина в орендованій кімнаті гуртожитку та поїхала до Миргородського району в особистих справах.

7 вересня близько 20:00 у Горішніх Плавнях жителі будинку, що на вулиці Портовій, повідомили поліції про дитячий плач, що лунав з однієї з кімнат. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Хлопчик не міг відчинити двері, правоохоронці кімнату відчинили, а його доправили до медичного закладу на період вивчення всіх обставин та ухвалення правових рішень. 

Виявилося, що жителька Горішніх Плавнів залишила сина в орендованій кімнаті гуртожитку та поїхала до Миргородського району в особистих справах.

39-річна мати з’явилася у відділі поліції лише вранці наступного дня. За невиконання обов’язків щодо забезпечення необхідних умов життя, навчання та виховання дитини, відносно жінки склали адміністративний матеріал (стаття 184) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Санкція статті передбачає адміністративне стягнення – штраф від 850 до 1700 гривень.