138 доба війни в Україні: головні новини станом на 11 липня

11 липня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Дніпропетровської та Харківської областей, заборона куріння в громадських місцях пристроїв для нагрівання тютюну та втрати ворога за добу: головне станом на ранок 11 липня.

Вранці 11 липня окупанти обстріляли шестиповерхівку в Харкові. З-під завалів врятували 86-річну жінку. Ще дві ракети влучили на подвір'я неподалік складської будівлі, а також у будівлю школи.

В ніч з 10 на 11 липня ворог вдарив з реактивних систем залпового вогню по двох громадах Криворізького району. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко.

ЗСУ вразили пункти спостереження та командування окупантів у Херсонській області. Про це повідомив спікер ОК "Південь" Владислав Назаров. Також українські війська ліквідували 38 росіян, чотири гаубиці "Мста-Б" та переносний ЗРК, п’ять одиниць автотехніки та два склади боєприпасів на Херсонщині.

З 11 липня, в ресторанах, адмінбудівлях, на підприємствах і інших визначених громадських місцях заборонено курити пристрої для нагрівання тютюну (Айкоси, Гло), а також кальяни та електронні сигарети.

Станом на ранок 10 липня більше ніж 995 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 347 дітей загинули та 648 - поранені, повідомили в Офісі Генпрокурора.