121 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 24 червня

24 червня 2022 0
Поліна Кузнецова
Україна офіціально є кандидатом на вступ до ЄС, росіяни обстрілюють Дніпропетровщину та Сумщину.

Ніч з 23 на 24 червня на Дніпропетровщині пройшла під обістралами. Росіяни ударили по Криворізькому району з «Ураганів». Поцілили по двох громадах - Гречаноподівській та Широківській. У Широківській громаді є руйнування. Про це повідомив голова Дніпропетровської ОВА.

23 червня на Сумщині близько 14:00 ворог запустив зі своєї сторони безпілотник, який скинув вибухівку на територію Краснопільської громади. Жертв та руйнувань немає.

Близько 17:00 з території росії ворог обстріляв Юнаківську громаду з "Градів", 30 прильотів. Використовували заборонену зброю - фосфорні снаряди. Постраждала дитина, її ушпиталили.

Також пошкоджена господарська споруда. Після 20:00 по Середино-Будській громаді росіяни відкрили мінометний вогонь. Близько 20 вибухів. Інформацію про постраждалих та руйнування уточнюють. Про це повідомляє голова Сумської ОВА.

Українські партизани продовжують спротив на тимчасово захоплених територіях. Тотальний спротив українців триває.

Більше ніж 948 дітей постраждали в Україні за 4 місяці повномасштабної збройної агресії Російської Федерації в нашій державі. За офіційною інформацією ювенальних прокурорів 338 дітей загинули та понад 610 поранені.

Лідери Європейського союзу на саміті в Брюсселі затвердили рішення надати Україні та Молдові статус кандидата на вступ. Наразі Україна офіціально є кандидатом на вступ до ЄС. Про це повідомляє президент України Володимир Зеленський.