На Полтавщині засудили чоловіка, який пограбував 13-річну дівчину та скоїв сексуальне насильство стосовно неї

28 травня 2021 0
Ольга Семенко
Полтавський апеляційний суд виніс вирок чоловікові, який в електричці пограбував та скоїв сексуальне насильство стосовно неповнолітньої.

Вісім років позбавлення волі отримав 36-річний уродженець Одеси, який на Полтавщині пограбував 13-річну дівчину та вчинив щодо неї насильницькі дії сексуального характеру. Відповідний вирок ухвалив Полтавський апеляційний суд. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 7 квітня 2019 року близько 23:40 в електропоїзді №6822 сполученням Київ-Пасажирський – Гребінка обвинувачений, помітивши, як до туалету зайшла малолітня, яка їхала разом з вітчимом, зайшов за нею слідом та, погрожуючи фізичним насильством, відібрав у неї мобільний телефон. Після чого, без добровільної згоди потерпілої, вчинив щодо неї насильницькі дії сексуального характеру. На зупинці обвинувачений вийшов з вагона.

Суд першої інстанції засудив чоловіка за статтею "Грабіж" та виправдав за статтею "Сексуальне насильство", пославшись на недостатність доказів для доведення винуватості у вчиненні цього злочину. Прокурор оскаржив вирок.

Полтавський апеляційний суд скасував вирок суду першої інстанції в частині виправдання обвинуваченого та ухвалив у цій частині новий вирок, яким його визнали винуватим у вчиненні злочину, передбаченого ч. 4 ст. 153 (Сексуальне насильство, вчинене щодо неповнолітньої особи) Кримінального кодексу України. Чоловікові визначили покарання у виді семи років позбавлення волі та частково приєднали невідбуту частину покарання за вироком від 17 серпня 2018 року за крадіжку. Таким чином остаточне покарання – вісім років позбавлення волі.

Вирок набрав законної сили з моменту його оголошення. Його можна оскаржити до суду касаційної інстанції протягом трьох місяців.