У Полтавській області з чоловіка стягнули понад 200 тис. грн боргу аліментів

18 лютого 2021 0
Тетяна Наказненко
На Полтавщині з чоловіка стягнули понад 200 тис. грн аліментів, які той заборгував протягом семи років.

У Кобеляцькому районі чоловік сплатив 224 тис. 692 грн заборгованості по аліментах. На офіційному сайті Північно-Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Суми) йдеться, що у районному відділі державної виконавчої служби з квітня 2013 року перебувало виконавче провадження про стягнення аліментів на утримання трьох неповнолітніх дітей, починаючи з 15 березня 2013 і до досягнення ними повноліття.

Аби примусити чоловіка сплатити аліменти, держвиконавці внесли його до Єдиного реєстру боржників, винесли постанови про обмеження у праві виїзду за кордон, у праві керування транспортними засобами, у праві користування зброєю та у праві полювання.

Задля запобігання можливого відчуження майна, яке належить боржнику, винесли постанову про арешт власності та оголосили заборону на його відчуження, відомості про обтяження майна.

Чоловік, маючи намір подовжити строк оренди земельної ділянки (пая), яка перебувала під арештом, був змушений сплатити заборгованість, а також штраф у сумі 74 827 грн, йдеться у повідомленні.

Загалом з початку 2021 року органи державної виконавчої служби Міністерства юстиції стягнули 631,7  млн грн аліментних платежів. З них - 117  млн грн стягнули завдяки застосуванню до боржників встановлених Законом обмежень.

фото: Національний банк України