267 доба російсько-української війни: головне станом на ранок 17 листопада

17 листопада 2022 0
Дар'я Жученя
Обстріли Дніпропетровщини та Харківщини, знищення підручників з історії України на тимчасово окупованих територіях, втрати ворога: головне станом на ранок 17 листопада.

У ніч із 16 на 17 листопада понад 70 російських снарядів прилетіли на Нікопольський район Дніпропетровщини. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації.

Росіяни завдали ударів по чотирьох громадах району - Мирівській, Марганецькій, Червоногригорівській та Нікопольській.

У Нікополі понівечені 20 багатоповерхових та приватних будинків, з десяток господарських споруд, коледж, автівки, газогін та лінії електропередач. Без електрики 6 000 абонентів, понад 40 000 родин без води.

16 листопада ворог обстрілював міста Куп'янськ та Вовчанськ та ніші населені пункти Куп'янського та Чугуївського районів Харківської області. Про це повідомив голова Харківської ОВА Олег Синєгубов.

У Куп'янському районі з пораненнями госпіталізували двох чоловіків 63 та 52 років та жінку 73 років.

Російські окупанти не припиняють спроб реалізувати власну та знищити українську культуру на тимчасово окупованій території України. У місті Енергодар Запорізької області вилучили усі підручники з історії України для подальшого знищення. Про це повідомляє Генштаб Збройних сил України.

Станом на ранок 17 листопада більше ніж 1266 дітей постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. 431 дитина загинула та понад 835 отримали поранення різного ступеню тяжкості.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 17 листопада: