546 доба війни в Україні: головне станом на ранок 23 серпня

23 серпня 2023 0
Максим Михайліченко
Російська армія обстрілювала Херсонську та Харківську області: є поранені та загиблі серед цивільного населення.

22 серпня близько 20:30, ворог завдав удару двома ракетами, попередньо С-300, по селищу міського типу Чкалівське Чугуївського району. Зафіксували влучання двох ракет поряд з адмінбудівлею, в якій знаходяться будинок культури, кафе, селищна рада та спортивна зала. Будівля пошкоджена. Про це повідомив очільник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

Внаслідок обстрілу з РСЗВ "Ураган" села Шийківка Ізюмського району, пошкодили п'ять приватних будинків. Зазнала поранення та була госпіталізована в стані середньої тяжкості 65-річна жінка.

Окрім цього, росіяни обстрілювали Херсонську область. Загалом по області випустили 364 снаряди з мінометів, артилерії, танків, "Градів" та безпілотників. Про це повідомив очільник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області, територію заводу, фабрики, підприємства; в об'єкти критичної інфраструктури та лікарні у Херсоні, будівлю магазину та об'єкт критичної інфраструктури у Бериславському районі.

Одна людина загинула, ще п'ять отримали поранення.

Авіація сил оборони України протягом 22 серпня завдала 11 ударів по районах зосередження особового складу противника та два зенітно-ракетним комплексам. Про це повідомили в Генштабі Збройних Сил України.

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили три райони зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, два склади боєприпасів, один пункт управління, один артилерійський засіб на вогневій позиції та одну важку вогнеметну систему ТОС-1А противника.

Загальні бойові втрати ворога станом на ранок 23 серпня: