На Полтавщині провели в останню путь учителя Віктора Скороденка, який загинув на війні

29 січня 2023 0
Яніна Климань
У Великобагачанській громаді попрощалися з учителем, депутатом селищної ради, який загинув поблизу Соледара.

28 січня у Великобагачанській громаді провели в останню путь учителя та воїна Віктора Андрійовича Скороденка. Про це повідомили у Великобагачанській селищній раді.

Віктор Андрійович народився 12 жовтня 1968 року у Великій Багачці. У 1985 році закінчив місцеву школу та вступив до Харківського державного педагогічного інституту імені Г.Сковороди. З 1987 по 1989 рік проходив військову службу, а з 1991 року до 24 лютого 2022 працював учителем фізичного виховання у Великобагачанській школі. Віктор Андрійович – учитель вищої категорії, один з кращих тренерів. З молодшого шкільного віку захоплювався спортом, був кращим гравцем футбольної команди "Старт", кращим легкоатлетом району. Брав участь у спортивних змаганнях обласного та республіканського рівня. Займав активну громадську позицію, був депутатом селищної ради, учасником танцювального колективу санаторію "Псьол".

Загинув герой 21 січня 2023 року, виконуючи бойове завдання в районі населеного пункту Соледар Донецької області.

Велика Багачка проводжала свого захисника шкільним дзвоником, який востаннє пролунав для вчителя біля рідної школи та улюбленою піснею, яку свого часу написав і виконав його син.