У Полтавській області 23-річний чоловік намагався вкрасти кілька автомобілів: подробиці

16 березня 2024 0
Дарина Омелич
У Кременчуці немісцевий чоловік пошкодив та намагався викрасти кілька автомобілів, які були припарковані біля багатоповерхівки. Його затримали.

Поліції Полтавщини надійшло повідомлення від місцевого жителя, що 16 березня близько 01:00 у Кременчуці невідомий чоловік намагався заволодіти транспортними засобами.  На місце події прибули патрульні поліціянти та слідчо-оперативна група відділення №1 Кременчуцького районного управління поліції. 

Як повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини, поліціянтам вдалося встановити, що 23-річний немісцевий чоловік пошкодив та намагався заволодіти кількома автомобілями марки ВАЗ, що були припарковані біля багатоповерхівки.

ВАЗ, який пошкодив зловмисник

Крім того, фігурант перебуває в розшуку за скоєння злочинів у сусідній області.  Під час спілкування з поліціянтами правопорушник надав неправдиві відомості про себе, намагаючись таким чином ввести правоохоронців в оману, щоб уникнути відповідальності. 

Слідчі речові докази вилучили. Фігуранта затримали в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України.

За цим фактом розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) та ч. 4 ст. 185 (Крадіжка, вчинена в умовах воєнного стану) Кримінального кодексу України.