На Полтавщині чоловік пропонував людям фейкову евакуацію із зони бойових дій

11 серпня 2022 0
Дар'я Жученя
На Полтавщині поліціянти викрили діяльність шахрая, який пропонував людям вивезення з зони бойових дій до кордону.


Поліція викрила афериста, який, користуючись сервісом «BlaBlaCar», пропонував громадянам перевезти їх із зони бойових дій до кордону.  Фігурант вимагав у жертв передплату, після отримання якої, він зникав. Поліція відкрила кримінальне провадження. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

У травні 2022 року до Кременчуцького районного управління поліції звернувся громадянин 2000 року народження. Він повідомив, що у квітні невідомий, під приводом перевезення пасажирів, заволодів його коштами в сумі 800 гривень.

Аферистом виявився житель Кременчука, 1999 року народження. Під час обшуку за місцем проживання чоловіка, поліціянти вилучили мобільний телефон та банківську картку, які використовував у своїх аферах злочинець. Наразі слідство встановило причетність фігуранта до трьох фактів вчинення шахрайства.

За цим фактом слідчим підрозділом поліції, під процесуальним керівництвом прокуратури, здійснюється розслідування за ч. 2 ст. 190 (Шахрайство) Кримінального кодексу України. Санкція кримінальної норми передбачає від трьох до восьми років ув’язнення.

Нагадаємо, що поліціянти виявили понад 300 рослин конопель під час обшуку присадибної ділянки жителя одного з сіл Полтавського району.