На Курщині поліг молодший сержант Сергій Скапа

12 жовтня 2024 0
Яніна Климань
У Глобинській громаді попрощалися із воїном, який поліг під час виконання бойового завдання.

10 жовтня у Глобинській громаді повели в останню путь військового Сергія Скапу. Про це повідомили в Глобинській міській громаді.

Сергій Володимирович Скапа народився у багатодітній родині 12 березня 1983 року у селі Кирияківка у Глобинській громаді. Закінчив місцеву 9-річну школу. З 17 років почав працювати у колгоспі. Протягом життя був на різних посадах: водій, охоронник, слюсар, тракторист-машиніст.

У 2006 році створив сім’ю. Придбавши будинок, молоде подружжя переїхало жити до Бабичівки. За цей час народилися троє дітей Іван, Анастасія та Станіслав.

10 січня 2023 року чоловіка мобілізували до лав Збройних Сил України. Для здобуття ґрунтовних знань з військової науки був направлений на навчання до Великобританії та Німеччини. Мав звання молодшого сержанта. Обіймав посаду командира відділення штабних машин взводу зв’язку десантно-штурмового батальйону військової частини.

6 жовтня 2024 року герой загинув під час виконання бойового завдання. Сталося це в районі населеного пункту Нижній Клин Суджанського району, що на Курщині.

Фото: Глобинська громада