Авіакатастрофа літака Ан-26: повідомили про підозру ще трьом особам

04 травня 2021 0
У справі авіакатастрофи АН-26 під Харковом, у якій загинув миргородець, повідомили про підозру ще трьом службовим особам.

Причетним особам до авіакатастрофи літака АН-26, яка сталася 25 вересня 2020 року поблизу Чугуєва Харківської області, слідчі Державного бюро розслідувань за погодженням з процесуальними прокурорами Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері об’єднаних сил, повідомили про підозру. А саме: заступнику командира військової частини А4104, де сталася катастрофа та заступнику командира вказаної військової частини з льотної підготовки, повідомила пресслужба ДБР.

Їх підозрюють у порушенні правил підготовки й проведенні польотів та недбалому ставленні до військової служби за ст. 416 та ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України.

Окрім того, повідомили про підозру у недбалому ставленні до військової служби за ч. 3 ст. 425 Кримінального кодексу України депутату обласної ради, який на час катастрофи виконував обов’язки начальника Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба.

Вказаним особам обрали запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

З урахуванням зібраних доказів також повідомили про зміни раніше повідомлених підозр особам, які не забезпечили безпеку польотів, а саме: командувачу Повітряних Сил Збройних Сил України; колишньому командиру військової частини А4104; колишньому керівнику управління польотами на аеродромі “Чугуїв”.

Досудове розслідування у цьому кримінальному провадженні планують завершити у травні 2021 року.

Нагадаємо, в авіакатастрофі, яка сталася поблизу Чугуєва, загинули 26 курсантів, серед них 21-річний Андрій Роспотнюк із Миргорода. Хлопець навчався на військового штурмана.

фото: ДБР