98 доба російсько-української війни: головні новини станом на ранок 1 червня

01 червня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл Сумської та Луганської областей, військова допомога США Україні та запровадження Дня Української Державності: головне станом на ранок 1 червня.

Окупанти завдали ракетного авіаційного удару із літаків по Білопіллю, вогнем артилерії завдали ураження у районі населеного пункту Середина-Буда Сумської області.

В Україні запроваджують День Української Державності, який відзначатимуть 28 липня. Про це йдеться в ухваленому законопроєкті №5864.

США передадуть Україні сучасні ракетні системи залпового вогню. Про це глава Білого дому Джо Байден написав у своїй колонці у New York Times.

Російські військові завдали авіаудар по Сєвєродонецьку. Під обстрілом опинилася цистерна з азотною кислотою на хімзаводі, повідомив керівник Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай.

31 травня в Одеській області до берега штормом прибило дві морські міни. Їх знешкодили, повідомив речник Одеської ОВА Сергій Братчук.

Внаслідок повномасштабної збройної агресії Російської Федерації, загинули 243 дитини, 446 – поранені. Про це повідомили в Офісі Генерального прокурора.

За минулу добу на Донецькому та Луганському напрямках відбили дев’ять атак ворога, знищили два танки, тринадцять артилерійських систем, вісім бойових броньованих машин та шість ворожих автомобілів. На Півдні, у Херсонській та Миколаївській областях, втрати російських окупантів, окрім військової техніки, склали близько сімдесяти осіб.