Цьогоріч встановлювати додаткові вбиральні на Театральній площі не будуть

21 грудня 2020 0
Через відсутність масових заходів та ярмарку, на вулиці Соборності встановлювати додаткові вбиральні не будуть. Наразі поставили один біотуалет на Театральній площі, й той для охоронця.

У центрі міста – три підземні громадські вбиральні, всі вони розташовані в парках. А ось біотуалети відсутні. Раніше їх встановлювали на Новорічні свята, однак цьогоріч робити це не будуть.

"Не плануємо встановлювати. Адже масових заходів не передбачається і ярмарку теж немає", – повідомив речник Полтавської міської ради Віталій Улибін.
Загалом в місті 21 біотуалет з них два облаштовані для людей з інвалідністю. Обслуговує конструкції КАТП-1628.

"Після того, як ми виставляємо контейнери, ми їх відкачуємо та привозимо на підприємство. Тут ми їх миємо та дезінфікуємо, а потім встановлюємо на місце, де ми їх зберігаємо. Якщо є наступне замовлення, то все робимо у такій же послідовності", – сказав директор КАТП-1628 Тарас Бойко.

Наразі біля головної ялинки міста розташована лише одна вбиральня й та для охоронця.

Однак, згідно з Державно будівельними нормами громадські туалети повинні влаштовувати в місцях масового зосередження людей. Зокрема: біля вокзалів, вулицях з великим пішохідним рухом, на території ярмарок у місцях проведення масових заходів. А розташування туалетів повинні вказувати відповідним покажчиком.
Минулого року біля театру імені Гоголя розташовували сім біотуалетів. Працювали вони весь час під час проведення Новорічних гулянь.

Анастасія Гонтаренко, Максим Страшко, PTV Полтавське Телебачення