У Полтавській області затримали п'яного водія, який позбавлений права керувати автомобілем. ВІДЕО

27 липня 2023 0
Яніна Климань
У Миргородському районі чоловіка суд двічі визнавав винним у керуванні автомобілем у стані сп’яніння. Не зважаючи на заборони, правопорушника знову затримали п'яним за кермом.

12 червня близько 20:30 у селищі Велика Багачка поліціянти зупинили легковик "Lancia-DEDRA", за кермом якого перебував 39-річний чоловік. Про це повідомили в Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Підставою для зупинки автомобіля стали щонайменше п'ять порушень Правил дорожнього руху. У процесі оформлення адміністративних матеріалів встановили, що чоловік перебуває у стані алкогольного сп’яніння – перевірка на Драгері показала 1,45 проміле. 





Окрім того, правоохоронці з’ясували, що Великобагачанським районним судом водія позбавили права керування. Для документування факту, на місце події викликали слідчо-оперативну групу поліції.

Житель Великобагачанської тергромади є систематичним порушником та не виконує рішення суду, ухвалене у лютому 2023 року, що накладає заборону на керування транспортними засобами на 5 років. За умисне невиконання постанови суду, розпочали досудове розслідування за ч. 1 ст. 382 Кримінального кодексу України та вручили йому підозру.

Санкція статті передбачає покарання – штраф (від 8 500 гривень до 17 000 гривень) або позбавлення волі строком до трьох років.