На Полтавщині засудили членкиню виборчої комісії, яка видала одній людині два комплекти бюлетенів

21 квітня 2021 0
Ольга Семенко
Суд виніс вирок жінці, яка надала можливість громадянці проголосувати на виборах замість її чоловіка.

1700 грн штрафу отримала жителька Полтавщини, яка на виборах незаконно надала жінці бюлетені. Відповідний вирок ухвалив Гадяцький районний суд. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Згідно з реєстром, 22 грудня 2019 року обвинувачена перебувала як членкиня виборчої комісії на виборчій дільниці в селі Великі Будища Гадяцького району. До столу, за яким працювала обвинувачена, підійшла жінка, яка висловила бажання отримати бюлетені для голосування для себе та свого чоловіка, аргументуючи тим, що має довіреність чоловіка на право оформлення пенсії за інвалідністю. Обвинувачена видала жінці два комплекти бюлетенів і остання проголосувала за себе та замість свого чоловіка. Таким чином, результати виборів були спотворені на один голос.

Дії жінки кваліфікували за ч. 2 ст. 158-1 (Надання членом виборчої комісії бюлетеню для голосування особі, яка не має права його отримувати) Кримінального кодексу України. У суді обвинувачена власну вину визнала та уклала угоду про визнання винуватості.

Вирок можна оскаржити протягом 30 днів з дня його проголошення.