На Полтавщині винесли вирок жінці, з вини якої помер її малолітній син

15 грудня 2022 0
Дар'я Жученя
У Полтавській області суд виніс вирок жінці, яка залишила у ванні малолітнього сина, внаслідок чого дитина втонула.

9 грудня Автозаводський районний суд міста Кременчук виніс вирок жінці, уродженці села Погреби Глобинського району, за неналежне піклування про свого малолітнього сина, що спричинило смерть дитини. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

23 травня 2021 року, в період часу з 15:16 до 21:55, жінка помістила свого малолітнього сина у ванну, ввімкнула воду для її заповнення та пішла до однієї з кімнат квартири, де лягла спати. У період часу між 20:00 - 22:00 хлопчик, не отримавши допомоги, втонув.

Жінка повністю визнала свою вину та дала детальні покази про обставини правопорушення. Вона підтвердила, що незадовго до цього вживала алкоголь.

Обвинувачена перебуває на обліку в КП "Полтавський обласний центр терапії залежностей ПОР" з приводу психічних та поведінкових розладів внаслідок вживання опіоїдів, синдром залежності має з 2006 року.

Обставинами, які обтяжують покарання суд визнав вчинення злочину в стані алкогольного сп`яніння, вчинення злочину відносно малолітньої дитини, вчинення злочину відносно особи, з якою винна перебувала у сімейних відносинах.

Суд визнав жінку винною у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 135 (Залишення в небезпеці) Кримінального кодексу України, та призначив їй покарання у виді позбавлення волі строком на п`ять років.

На підставі ст. 75 Кримінального кодексу України жінку звільнили від відбування покарання, встановивши іспитовий строк тривалістю три роки.

Протягом іспитового строку винна має періодично з'являтися для реєстрації до уповноваженого органу з питань пробації та повідомляти про зміну місця проживання, роботи або навчання.