Ексраднику голови Полтавської ОДА обрали запобіжний захід: його підозрюють у хабарництві

02 листопада 2022 0
Яніна Климань
Колишньому раднику голови Полтавської облдержадміністрації Олександру Літвінову призначили майже 2 мільйони гривень застави через підозру в хабарництві та шахрайстві.

2 листопада 2022 року у Вищому антикорупційному суді обрали запобіжний захід колишньому раднику ексголови Полтавської обласної державної адміністрації Олександру Літвінову, якого підозрюють у пособництві одержання неправомірної вигоди та шахрайстві.

Суддя ухвалив підозрюваному запобіжний захід у вигляді 1 984 800 гривень застави.

Крім того, на особу поклали процесуальні обов’язки, зокрема прибувати до детектива, прокурора та суду за кожною вимогою; не відлучатися із м. Київ без дозволу детектива, прокурора чи суду; повідомляти детектива, прокурора чи суд про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування з іншим підозрюваним у справі та свідками; здати на зберігання до відповідного територіального підрозділу Державної міграційної служби України паспорт (паспорти) для виїзду за кордон та інші документи, що дають право на виїзд та в’їзд до України.

Строк дії обов’язків – до 2 січня 2023 року.

Нагадаємо, колишній радник голови Полтавської обласної державної адміністрації, діючи за попередньою змовою з іншими особами, від представника приватних структур отримав неправомірну вигоду у розмірі 176 тис. євро та автомобіль люкс-класу.