758 доба російсько-української війни: головне на ранок 22 березня

22 березня 2024 0
Дарина Омелич
Масований ракетний обстріл об'єктів енергетичної інфраструктури України: є загиблі та поранені.

Вранці ворог здійснив масований ракетний обстріл об'єктів енергетичної інфраструктури на Харківщині. Армія рф випустила 15 ракет С-300/Х-22. Без електроенергії залишилося близько 700 тис. споживачів. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. Внаслідок обстрілів постраждав 43-річний працівник одного з об'єктів енергоінфраструктури. Йому надали меддопомогу.

Під ранок 22 березня пролунали вибухи на Прикарпатті. Ворог атакував область і шахедами, і ракетами. Є влучання по об’єкту критичної інфраструктури. За попередньою інформацією, постраждала одна людина. Є пошкодження. Наразі перебоїв з електропостачанням в області не зафіксували. Про це повідомила Онищук. 

Ворог вчергове здійснив атаку по Хмельниччині. Пошкоджений обʼєкт критичної інфраструктури, житлові будинки. Внаслідок російської агресії одна людина загибла та одна поранена. Під завалами досі шукають людей. Про це повідомив Олександр Симчишин. 

Вранці 22 березня вісім ракетних ударів ворог завдав по Запоріжжю. Уражений обʼєкт інфраструктури, постраждали цивільні будинки. Про це повідомив очільник Запорізької ОВА Іван Федоров.  На жаль, є постраждалі. Інформація щодо стану тяжкості людей уточнюється. 

Від самого ранку в Дніпропетровській області лунали вибухи. Ворог атакував масовано. Пошкоджені енергетичні об'єкти в Дніпровському, Криворізькому, Павлоградському та Камʼянському районах. Від вибухової хвилі побиті вікна в будинках. Є перебої зі світлом та водопостачанням. Будуть введені графіки відключень. Про це повідомив очільник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

У ніч на 22 березня 2024 року противник завдав комбінованого ракетного-авіаційного удару по об’єктах критичної інфраструктури України. Усього ворог застосував 151 засіб повітряного нападу. Про це повідомили у Повітряних Силах. В результаті протиповітряного бою знищили 92 повітряні цілі.

Фото: Повітряні Сили

Протягом минулої доби авіація Сил оборони України завдала авіаударів по семи районах зосередження військ, озброєння та військової техніки, а також по двох зенітних ракетних систем противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження артилерійській системі противника та двом системам протиповітряної оборони російських загарбників.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 22 березня:

Фото: Генштаб