Заклади освіти Полтавської області на 91% облаштовані укриттями

12 червня 2024 0
Яніна Климань
Забезпечення шкіл укриттями, проведення НМТ та реформа шкільного харчування на Полтавщині: що відомо?

На брифінгу заступник начальника облвійськадміністрації Антон Чубенко розповів про завершення навчального року в області, забезпечення шкіл укриттями, проведення НМТ та реформу шкільного харчування.

Навчальний рік 2023-2024 на Полтавщині минув успішно, і завдяки облаштованим укриттям у закладах загальної середньої освіти вдалося організувати навчальний процес в очній та змішаній формі.

У 60% шкіл діти навчалися очно, у 36% – змішано, і лише в 4% дистанційно. В області пришвидшився процес створення безпечного освітнього середовища, і 91% закладів освіти вже мають укриття. Наприклад, усі заклади вищої, професійно-технічної та позашкільної освіти мають сховища. Заклади ЗЗСО на 94% забезпечені ними. У школах, де є укриття, влітку навіть вдалося забезпечити дітей відпочинком у пришкільних таборах.

У закладах освіти працюють 525 практичних психологів та 263 соціальних педагоги. Обладнані куточки ментального здоров’я, наявні друковані матеріали програми "Ти як?" для учасників освітнього процесу.

В області також триває реформа системи шкільного харчування. Ключовим напрямом стратегії є розвиток кадрового потенціалу. Всього на Полтавщині працюють 1503 кухарі в закладах освіти. До 2027 року всі мають пройти навчання на базі кулінарного хабу в Кременчуці. 145 кухарів уже пройшли навчання в першому кварталі 2024 року. 

Нині на Полтавщині триває основна сесія національного мультипредметного тесту. Тимчасові екзаменаційні центри розташовані в укриттях, що дає можливість учасникам тестування працювати без перерви на повітряні тривоги. Для участі в НМТ в області зареєструвалися 11 698 людей.