710 доба війни в Україні: головне станом на 3 лютого

03 лютого 2024 0
Яніна Климань
Обстріли Херсонщини та Дніпропетровщини: є поранені.

За минулу добу противник 67 разів обстріляв Херсонщину. Російські військові поцілили у житлові квартали населених пунктів області; пошкодили об'єкти критичної інфраструктури та навчальні заклади в обласному центрі та в Херсонському районі; влучили у дитячий садок у Бериславському районі, завдали руйнувань магазинам та медичній установі у Херсоні. Через російську агресію семеро людей отримали поранення, з них – одна дитина. Про це повідомив начальник Херсонської ОВА Олександр Прокудін.

2 лютого у Нікополі через ворожий терор 34-річний чоловік та 63-річна жінка отримали поранення. Загалом в результаті двох артобстрілів у місті пошкоджені санаторій, п'ять приватних будинків, чотири господарські споруди, лінія електропередач. Про це повідомив начальник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Станом на 3 лютого армія рф вивела у Чорне море два кораблі. Ракетоносії в акваторії відсутні. Про це повідомили Військово-Морські Сили ЗСУ. Крім того, в Азовському морі перебуває один ворожий корабель. Наразі один носій крилатих ракет "Калібр" окупанти тримають в Середземному морі. Загальний залп – до восьми ракет. Загалом в морській акваторії два судна флоту росії.

У ніч на 3 лютого 2024 року противник атакував 14 ударними БпЛА типу "Shahed-136/131". Мобільні вогневі групи Повітряних Сил та Сил оборони України знищили девять ворожих безпілотників у межах Дніпропетровської, Одеської, Миколаївської та Житомирської областей.

Впродовж минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по десяти районах зосередження особового складу, озброєння і військової техніки ворога.

Підрозділи ракетних військ завдали ударів по трьох складах боєприпасів та одному артилерійському засобу противника.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 3 лютого:

Фото: Генштаб та Повітряні сили України