Попри війну, на Полтавщині розпочали ямковий ремонт

28 травня 2022 0
Олександра Іоффе
На умовах співфінансування ямковий ремонт доріг проводять у 15 громадах.

Цьогоріч у понад десяти громадах Полтавщини проведуть ямковий ремонт доріг. Цю інформацію 26 травня підтвердив очільник Полтавської обласної військової державної адміністрації Дмитро Лунін під час свого чергового брифінгу для регіональних ЗМІ.  
"Кілька років тому ми ініціювали та успішно започаткували практику спільних ремонтів місцевих доріг в межах Полтавщини. Відповідно до заявлених умов, 50% коштів спрямовує громада, а 50% — наше обласне Агентство місцевих доріг. Попри повномасштабну війну, ми все ж таки запропонували продовжити провадити цю практику і в нинішньому році. Чимала кількість громад згодилася і вже спрямувала свою частину коштів. Так, у Глобинській, Горішньоплавнівській, Ланнівській, Лохвицькій, Мачухівській, Машівській, Новоселівській, Пирятинській та Терешківській громадах розпочалися роботи. Запевняю, що тільки-но кошти надійдуть від держави до області, наше Агентство невідкладно виділить свою частину фінансування", - наголосив Дмитро Лунін. 

Зрештою, громад, у яких вже тривають відповідні, роботи нараховується близько 15. А от загалом зацікавилися такою пропозицією майже 30 громад.