Викрили трьох полтавців, які ошукали людей на понад 230 тисяч гривень

10 січня 2024 0
Яніна Климань
У Полтаві знайшли двох жінок та чоловіка, які представлялися працівниками служби безпеки різних банків та ошукували людей.

Поліція Полтави викрила шахраїв, які ошукали щонайменше 15 власників банківських карт на понад 230 тисяч гривень.

Вони телефоном представлялися працівниками служби безпеки різних банків, щоб вивідати приватні дані та отримати доступ до коштів. Про це повідомили у Головному управлінні Нацполіції Полтавщини.

Встановили причетність до шахрайської схеми 29-річного полтавця з кримінальним минулим, 23-річної жительки Харківської області, яка тимчасово проживає в Полтаві та 24-річної полтавки.

Усім трьом повідомили про підозру та обрали запобіжні заходи. Зокрема, чоловікові судом обрали запобіжний захід – тримання під вартою, а жінкам – нічний домашній арешт.

За цим фактом розслідують кримінальні провадження, відкриті за ч. 5 ст. 28 (Пособник, як співучасник кримінального правопорушення), ч. 3 ст. 190 (Шахрайство, вчинене в умовах воєнного стану) та ч. 4 ст. 190 (Шахрайство, вчинене шляхом незаконних операцій з використанням електронно-обчислювальної техніки) Кримінального кодексу України.