Чоловік, якого оштрафували в Полтаві на 17 000 грн за порушення карантину, виграв апеляцію

03 березня 2021 0
Ольга Семенко
Суд частково задовольнив апеляцію чоловіка, якого в Полтаві оштрафували за те, що перебував у громадському місці без посвідчення особи.

Полтавський апеляційний суд частково задовольнив апеляційну скаргу чоловіка, якого визнали винним у порушенні правил щодо карантину людей. Про це стало відомо з Єдиного державного реєстру судових рішень.

Як вказано в реєстрі, 25 червня 2020 року близько 14:50 чоловік перебував у громадському місці – на автозаправці на вул. Героїв-пожежних, 5. При цьому він не мав при собі жодних документів, що посвідчують особу. Таким чином чоловік порушив вимоги постанови Кабінету міністрів України "Про встановлення карантину з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби Covіd-19" та скоїв адміністративне правопорушення, передбачене ст. 44-3 (Порушення правил щодо карантину людей) Кодексу України про адміністративні правопорушення.

Його оштрафували на 17000 грн.

Чоловік з цим не погодився та подав апеляційну скаргу, зазначивши, що суд не звільнив його від адміністративної відповідальності за малозначністю.

Апеляційний суд постановив скасувати постанову про штраф, закрити провадження в справі та звільнити чоловіка від адмінвідповідальності у звʼязку з малозначністю, обмежившись усним зауваженням.

Постанова апеляційного суду оскарженню не підлягає.