166 доба війни в Україні: головні новини станом на 8 серпня

08 серпня 2022 0
Яніна Климань
Обстріл окупантами Вінницької та Дніпропетровської областей та втрати ворога за добу: головні новини станом на ранок 8 серпня.

8 серпня Дніпропетровщину обстріляли ракетами Х-59 та "Градами", повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Валентин Резніченко. Російська армія била по двох районах – Нікопольському та Криворізькому. Нікопольський атакувала тричі. У селі Кам’янське знищили два приміщення аграрної компанії, пошкодили чотири її склади, обладнання та транспорт. У селі понівечені дев’ять житлових будинків.

7 серпня у Вінницькій області кілька ракет влучили по військових об’єктах. Є постраждалі, про це повідомили у Командуванні Повітряних Сил ЗСУ.

8 серпня ЗСУ високоточними ракетами HIMARS було обстріляли пункти тимчасової дислокації окупаційних військ на промислових майданчиках в різних районах міста Мелітополя. Про це повідомив міський голова Мелітополя Іван Федоров. Знищили значну кількість військової техніки та 100 російських солдатів, які в цю ніч знаходилися в тимчасових казармах.

У ніч на 8 серпня українські військові обстріляли ворожі позиції на окупованих територіях. Так під удар українських військових знову потрапили мости через Дніпро – у Херсоні та Новій Каховці (Антонівський

та Каховський мости). Цю інформацію підтвердила керівник координаційного пресцентру сил охорони та оборони Півдня Наталія Гуменюк.

Станом на ранок 8 серпня більше ніж 1064 дитини постраждали в Україні внаслідок повномасштабної збройної агресії росії. Офіційне число дітей-жертв – 361; поранених - понад 703.