Судитимуть воєнкома із Полтавщини, який побив свого підлеглого

26 вересня 2023 0
Ірина Губська
Завершили досудове розслідування стосовно начальника Диканського Територіального центру комплектування. Він з двома іншими військовими побив до втрати свідомості свого підлеглого.

У березні 2023 року між колишнім начальником Диканського відділу Територіального центру комплектування та соціальної підтримки та підлеглим ставалися часті конфлікти. Начальнику не подобалося як підлеглий виконує свою роботу, тому він вирішив провести "виховну роботу". Про це повідомили в Державному бюро розслідувань.

Чоловік взяв з собою солдата та сержанта, їхнім керівником був потерпілий. Вночі воєнком приїхав до будинку старшого лейтенанта та викликав його на розмову. Після нетривалої суперечки почалася бійка, в якій брали участь і двоє інших військових.

Внаслідок отриманих ударів чоловік втратив свідомість, більшість ударів завдавали у голову та тулуб. Сусіди викликали швидку допомогу. У лікарні чоловікові діагностували численні забої, струс головного мозку, забійну рвану рану голови та рану вуха.

Колишнього Диканського воєнкома обвинувачують у застосуванні військовою службовою особою насильства щодо підлеглого, вчиненого в умовах воєнного стану (ч. 5 ст. 426-1 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі до 12 років.Двох інших обвинувачують у заподіянні тілесних ушкоджень та вчинення інших насильницьких дій щодо начальника (ч. 4 ст. 405 Кримінального кодексу України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 10 років.