Не дочекавшись ремонту від міської влади, полтавці самостійно відремонтували зупинку

02 вересня 2021 0
Полтавці самотужки відремонтували зупинку громадського транспорту. Витратили на роботи три тисячі гривень. До ремонту приєдналися не тільки дорослі, а й школярі. А зупинки встановлені у Полтаві на початку року обійшлися міському бюджету 150 тисяч гривень.

Пофарбували, перекрили дах та встановили смітники. Не дочекавшись ремонту, жителі Івонченців самі оновили зупинку. Працювали у два етапи. До роботи приєдналися не тільки дорослі, а й діти.

"Виїхав дивлюсь, а тут зупинка ремонтується. Думаю зараз перевдягнуся та приїду допоможу. З'їздив додому, перевдягнувся, приїхав, спитав що мені роботи мені видали жовту фарбу. Сказали, що потрібно фарбувати. Я не очікував такого результату", – школяр Артем Кондрашов.

"Фарбував зупинку й допомагав прибирати зелену фарбу", – сказав школяр Олександр Теймуразян.

"Я фарбував оте сердечко й дофарбовував жовтою фарбою козака", – школяр Роман Петренко.

Всі охочі мали змогу пожертвувати кошти на ремонт зупинки. Для цього навіть встановили спеціальну скриньку.

Показують що замінили

"У цьому магазині сусідка поставила скриньку і в цю скриньку кожен хто бажає долучитися до ремонту зупинки міг пожертвувати кошти. У цю скриньку зібрали 800 гривень", – сказала місцева мешканка Катерина Петренко.

 Кошти витратили на придбання фарби й пензликів.

"Наскільки нам стало відому у плани ремонту на 2021 рік ця зупинка не включена. Те, в якому вона була стані не дуже подобалася. А ситуацію потрібно було або прийняти, або змінити. Прийняти чесно кажучи було важко, тому що вона була у бур'янах, обклеєна оголошеннями. Вдалося зібрати три тисячі гривень, також нам пожертвували шифер", – розповіла місцева жителька Людмила Теймуразян.

На відміну від зупинки в Івонченцях, оновлення павільйонів у центрі міста обходиться у десятки разів дорожче. На початку цього року у Полтаві замінили 50 зупинок. Кожна з яких обійшлася міському бюджету від 120 до 160 тисяч гривень.