Черги та штовханина: як дотримуються карантинних обмежень у секонд-хендах

02 листопада 2020 0
Те, що Полтава потрапила до червоної карантинної зони фактично ніяк не позначилося на житті містян. Кав'ярні, ресторани працюють, магазини одягу також. Продовжили роботу і секонд хенди, відвідувачів там зазвичай більше ніж в інших магазинах,.


Вулиця Європейська, 9 година ранку. У такий час більшість закладів починають свою роботу, серед них і полтавські секонд-хенди. Близько п'яти десятків людей юрбою проривалися до магазину. Та зайшли на всі, частина лишилася чекати на вулиці. Дистанцію люди не зберігали, та більшість розповідає, що відвідувати такі місця, попри карантин, не бояться.

У нас є маска, ось вона в кишені, – сказав полтавець Ігор.

– А чому вона в кишені? – запитали журналісти.

– Ми не в громадському місці, ми на вулиці стоїмо, – відповів Ігор.

– На вашу думку, чи безпечно відвідувати місця, де багато людей? – додали журналісти. – Я думаю, що ні, але можна. На свій страх і ризик будемо і далі відвідувати, – додав хлопець. "Якщо приймати всі запобіжні заходи, я вважаю, що це цілком нормально. І маска, й дезінфектор, все присутнє", – сказала полтавка Наталія.

"Намагаюся менше відвідувати в такий час такі місця", – розповіла полтавка Юлія Аніщенко. У самому магазині обмежена кількість відвідувачів, та підлога без розмітки, тож люди не завжди лишаються один від одного на відстані. Як нам повідомили, в цьому магазині одночасно може перебувати 35 людей.Площа зали складає 350 квадратних метрів. Також на вході до магазину бачимо антисептик та рукавички.

"Мої дівчата, продавці-консультанти нагадують відвідувачам, тому що багато хто ходить зі спущеною маскою. Касири без масок не обслуговують. Звичайно, я всім нагадую про дистанцію, є совісні, які цього дотримуються, на жаль, є люди, які не дотримуються. Це людський фактор", – розповіла старший продавець Євгенія Петрова. Нагадаємо, з 19 жовтня Полтава потрапила до "червоної" карантинної зони. Це означає, що перебувати у всіх громадських місцях потрібно в масках, а громадський транспорт перевозить лише пасажирів на "сидячих" місцях. Та значних обмежень у місті не ввели, навіть навпаки дозволили роботу кінотеатрів.


Тамара Мордик, Сергій Купровський, PTV Полтавське Телебачення