Україна повернула з російського полону 45 українців, які захищали "Азовсталь". ОНОВЛЕНО

06 травня 2023 0
Максим Михайліченко
Україна в рамках чергового обміну полоненими повернула додому 45 українців, які боронили Маріуполь та "Азовсталь".

6 травня з російського полону вдалося повернути 45 наших людей. Про це повідомив Керівнику Офісу Президента України Андрій Єрмак.

42 захисників та троє захисниць, які боронили Маріуполь та "Азовсталь" – повернулися додому.

Серед них є люди, які одружилися під час оборони Маріуполя на "Азовсталі".

Крім того, є військовий, який потрапив у російський полон під час Широкинської операції. Тоді він був у полоні 2,5 роки. Згодом його звільнили з полону й чоловік повернувся у підрозділ. Але повторно потрапив у полон на "Азовсталі". Тепер чоловік повернувся додому.

У Координаційному штабі з питань поводження з військовополоненими повідомили, що десятеро військових належать до офіцерського складу, а 35  – до рядового та сержантського.

Також визволили пілота вертоліта, який був учасником легендарної місії Генерального управління розвідки Міністерства Оборони України з евакуації поранених бійців з "Азовсталі".

Його вертоліт збили, проте чоловік зміг вижити. Йому погрожували так званим "судом", але українській стороні вдалося повернути чоловіка.

З полону повернули ветерана афганської війни. 56-річний головний сержант, який отримав поранення на Майдані, пройшо Антитерористичну операцію, Операцію об'єднаних сил, та відбивав повномасштабну атаку росіян на Україну.

Всі бійці належать до підрозділу "Азов". Про це повідомили в Мінреінтеграції.