Верховний суд залишив без змін вирок депутату Полтавської облради та заступнику начальника відділу КП "Полтавафарм"

12 жовтня 2021 0
Тетяна Наказненко
Верховний суд залишив без задоволення скарги захисників та вирок без змін, згідно з яким депутата Полтавської облради Валерія Прядка та заступника начальника одного з відділів КП "Полтавафарм" Руслана Гнєздова засудили до 4,6 року позбавлення волі.

11 жовтня 2021 року Верховний Суд залишив без задоволення скарги захисників та вирок без змін, яким депутата Полтавської обласної ради Валерія Прядка та заступника начальника одного з відділів Полтавського обласного комунального підприємства "Полтавафарм" Руслана Гнєздова засудили до 4,6 року позбавлення волі. Про це повідомили у пресслужбі спеціалізованої антикорупційної прокуратури.  

Згідно з повідомленням Центру протидії корупції, це третій вирок Вищого антикорупційного суду, який вистояв у Верховному суді.

Нагадаємо, у листопаді 2020 року колегія суддів Вищого антикорупційного суду (ВАКС) визнала винними депутата Полтавської обласної ради VII скликання Валерія Прядка та колишнього заступника начальника відділу з економічної безпеки обласного КП "Полтавафарм" Руслана Гнєздова у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі, яка займає відповідальне становище) Кримінального кодексу України. 

Вони за 35 тис. грн неправомірної вигоди хотіли отримати дозвіл від Головного управління Національної поліції в Полтавській області на використання об’єктів і приміщень, призначених для здійснення діяльності з обігу наркотичних засобів, психотропних речовин та прекурсорів щодо 34 аптечних закладів.