На Полтавщині в одному із ліцеїв отруїлися п’ятеро учнів

21 лютого 2022 0
Яніна Климань
У Миргородському районі відкрили кримінальне провадження через занедужання п'ятьох учнів ліцею.

19 лютого, до відділення поліції № 3 (смт Велика Багачка) Миргородського райвідділу надійшла інформація від рятувальників щодо переведення загальноосвітнього закладу Гоголівської тергромади на дистанційне навчання у зв’язку з карантинними заходами.

Як повідомили у пресслужбі головного управління Національної поліції Полтавщини, встановили, що 15 лютого до директора ліцею Гоголівської тергромади звернулися двоє учнів четвертого класу та шестикласниця зі скаргами на болі у шлунку. Наступного дня на огляд до сімейного лікаря батьки привели ще двох першокласників з такими ж симптомами.

Діти госпіталізації не потребували. Наразі вони продовжують лікуватися вдома під наглядом лікарів. За інформацією медиків, погіршення самопочуття учнів ліцею, ймовірно, сталося через ротавірусну інфекцію.

Слідчі поліції, внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 325 (Порушення правил та норм, встановлених з метою запобігання епідемічним та іншим інфекційним хворобам) Кримінального кодексу України.

Фахівці Миргородської санітарно-епідеміологічної станції та Держпродспоживслужби встановлюють джерела зараження.