Комбінований ракетний обстріл України: що відомо?

08 липня 2024 0
Яніна Климань
Російські терористи зранку обстріляли деякі регіони України, внасідок цьогозагинули люди.

Сьогодні близько 9:40 російські військові завдали чергові удари по території кількох регіонів країни.

Сама атака фактично була здійснена у два етапи, ще у ночі був здійснений обмежений пуск лише чотирьох ракет Х-101 з Ту-95МС та двох балістичних ракет з ОТРК "Искандер". Й, відповідно до зведення Командування Повітряних сил ЗСУ, три крилаті ракети вдалось збити.

Але вже днем, близько 10:30, ворог здійснив вже повномасштабний удар з використанням понад 40 ракет різних типів, про що повідомив український президент Володимир Зеленський. З огляду на попредження про загрози від Повітряних сил, атака здійснювалась з використанням ракет Х-47 "Кинжал" та крилатих ракет Х-101, скоріш за все, були використані й інші балістичні, аеробалістичні та крилаті ракети.

Однією з цілей окупантів стала дитяча лікарня "Охматдит". Станом на 12:50 відомо про 21 загиблих та 68 потерпілих по Україні. 

Загарбники завдали удару по Києву та області, Дніпру, Кривому Рогу, Донеччині. 

Так, у столиці окупанти поцілили по дитячій лікарні "Охматдит", де загинуло двоє людей. Поліцейські, рятувальники, нацгвардійці, медики та перехожі розбирають завали. 

Частково зруйновано багатоповерхову будівлю у Соломʼянському районі. Внаслідок атаки загинуло семеро людей. 

Уламками також пошкоджено авто та фасад будинку в Голосіївському та Шевченківському районах. Є руйнування від уламків у Дніпровському, Дарницькому, Деснянському, Шевченківському районах.

В Київські області одна людина отримала поранення.


У Кривому Розі через російську атаку загинуло 10 людей, ще 30 отримали поранення.

На Дніпропетровщині пошкоджено багатоквартирний будинок, двоє осіб травмовано. Ще 20 приватних будинків пошкоджено.