Полтавському блогеру Денису Корнєєву оголосили вирок

02 червня 2023 0
Полтавського блогера Дениса Корнєєва оголосили винним у пропаганді повалення конституційного ладу та захопленні державної влади.

2 червня у Полтаві Октябрський райсуд оголосив вирок блогеру Денису Корнєєву, який закликав до повалення конституційного ладу та зміни меж України. Про це Суспільному повідомив адвокат обвинуваченого Максим Пістряк.

Блогер підписав угоду з прокурором про визнання винуватості. П'ять років позбавлення волі з іспитовим строком в один рік та 400 тис. грн на Збройні сили України — саме такий вирок оголосили сьогодні в Октябрському райсуді.

Чоловіка визнали винним за ч.2 та ч.3 ст. 109 (Дії, спрямовані на насильницьку зміну чи повалення конституційного ладу або на захоплення державної влади) і ч.1 ст. 110 (Посягання на територіальну цілісність і недоторканність України).

Нагадаємо, 30-річного полтавського блогера Дениса Корнєєва підозрювали у злочинах проти національної безпеки. Протягом серпня-листопада 2022 року 30-річний полтавський блогер Денис Корнєєв публічно закликав до повалення конституційного ладу та на своїх сторінках у соціальних мережах розповсюджував заклики до зміни меж території України, всупереч Основному Закону держави. Про це повідомили у пресслужбі Полтавської обласної прокуратури.

16 лютого Дениса Корнєєва примусово привели до Октябрського районного суду. Суддя Лариса Гольник ухвалила рішення взяти підозрюваного під варту.

21 квітня слідчі Полтавського Управління Служби безпеки України завершили досудове розслідування щодо полтавського блогера Дениса Корнєєва, який закликав до захоплення Києва та фізичного знищення представників влади.