770 доба російсько-української війни: головне на ранок 4 квітня

04 квітня 2024 0
Дарина Омелич
Обстріли Харківщини, Дніпропетровщини й Донеччини та загальні бойові втрати ворога.

В ніч на 4 квітня ворог випустив щонайменше 15 ворожих безпілотників по місту Харкову, частину із них збили сили ППО. Влучання зафіксовані в Новобаварському районі, Слобідському, Салтівському районах міста. Загинули чотири людини, травм різного ступеня тяжкості отримали 12 людей. Про це повідомив очільник Харківської ОВА Олег Синєгубов. 

Російська армія 3 квітня увесь день обстрілювала Нікопольський район з артилерії та скерувала вісім дронів-камікадзе. Внаслідок російської агресії пошкоджені будинок культури, гімназія та приватна оселя. Про це повідомив керівник Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак. Без постраждалих.

За добу поліція Донецької області зареєструвала 1683 атаки противника. Ворог бив з авіації, ЗРК "С-300" та артилерії. Внаслідок російських атак пошкоджені 63 цивільних об’єкти. Війська рф скинули КАБ на Стару Миколаївку — пошкоджені дві приватних оселі, перебито електрику. Про це повідомили у поліції Донеччини. 

Протягом минулої доби авіація Сил оборони завдала ударів по 14 районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки та зенітно-ракетному комплексу противника.

Підрозділи ракетних військ завдали ураження по чотирьох районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки, артилерійській системі, радіолокаційній станції, станції РЕБ, пункту управління БпЛА та іншому важливому об’єкту противника.

Загальні бойові втрати противника станом на ранок 4 квітня:

Фото: Генштаб