ДБР завершило розслідування авіакатастрофи, в якій загинули курсанти, зокрема миргородець

06 травня 2021 0
Ольга Семенко
Розслідування авіакатастрофи на Харківщині, в якій загинули 26 військовослужбовців, завершили. Обвинувальний акт скерують до суду.

5 травня Державне бюро розслідувань завершило розслідування падіння військового літака АН-26Ш, що сталося 25 вересня 2020 року в Чугуєві Харківської області. Про це повідомила пресслужба ДБР.

Досудове розслідування встановило осіб, які вчинили кримінальні правопорушення, що перебувають у причинно-наслідковому зв’язку з авіакатастрофою. До кримінальної відповідальності притягнули шістьох посадовців, недбале ставлення яких та порушення підготовки до польотів у військовій частині й правил експлуатації літака, призвело до авіакатастрофи:

командувача Повітряних Сил Збройних Сил України;

начальника Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба;

командира військової частини А4104;

заступника командира військової частини А4104;

заступника командира військової частини з льотної підготовки;

керівника управління польотами 25 вересня 2020 року на аеродромі "Чугуїв".

Крім того, суд обрав запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту трьом службовим особам, яким 3 травня повідомили про підозру в порушенні правил підготовки й проведенні польотів та недбалому ставленні до військової служби.

Обвинувальний акт спрямують до суду.

Нагадаємо, 25 вересня 2020 року, під час планових навчальних польотів у військовій частині в м. Чугуєві Харківської області, впав та загорівся військовий літак АН-26Ш. На борту літака перебували екіпаж військової частини та курсанти Харківського університету повітряних сил ім. Івана Кожедуба, серед них  21-річний Андрій Роспотнюк із Миргорода. Хлопець навчався на військового штурмана.

фото: пресслужба ДБР