Спортсменці та її тренеру з Полтавщини призначили стипендії президента

21 травня 2021 0
Тетяна Наказненко
Спортсменці з олімпійського виду спорту та її тренеру з Полтавської області призначили стипендії президента України.

Бронзовій призерці чемпіонату Європи 2020 року з дзюдо Єлизаветі Каланіній (Кременчук) призначили стипендію президента України у розмірі семи прожиткових мінімумів для працездатних осіб (понад 15 000 грн).

Також преміювали її тренера Василя Волошина, йому призначили 3,5 прожиткового мінімуму для працездатних осіб (понад 7 500 грн).

Відповідний указ 21 травня підписав Володимир Зеленський. Документ опублікували на сайті Офісу президента.

Крім цього, стипендії призначили золотим, срібним та бронзовим призерам чемпіонатів Європи та чемпіонатів Європи серед молоді (або у найближчій до дорослих віковій групі) та їхнім тренерам.

Також преміювали перспективних спортсменів України з олімпійських видів спорту за перше-третє місця на чемпіонатах Європи серед юніорів (юніорок).

Стипендії Президента України виплачують з першого дня місяця, що настає за місяцем, у якому ухвалили рішення про їх призначення:

протягом одного року - призерам чемпіонатів світу, чемпіонам та призерам чемпіонатів Європи, світу та Європи серед молоді (або у найближчій до дорослих віковій групі) та їх тренерам, спортсменам, які зайняли перше - третє місце на Юнацьких Олімпійських іграх, чемпіонатах світу або Європи серед юніорів (юніорок).

фото: Федерація дзюдо України